هدف از این تحقیق بررسی مشارکت و سطوح آن با فرمت docx در قالب 28 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

مشارکت و سطوح آن

2-8-1- مشارکت و تعاریف آن

2-8-2- سطوح مشارکت

2-8-2-1- تیم‌های خودگردان

2-8-2-2- تیم‌های کاری نیمه مستقل

2-8-2-3- حلقه‌های بهبود کیفیت

2-8-2-4- کمیته‌های مشورتی مشترک

2-8-2-5- جلسات غیر رسمی

2-8-2-6- تصمیم گیری‌های دو جانبه

2-8-2-7- نظام پذیرش و بررسی پیشنهادهای کارکنان

 2-9- تصمیم گیری مشارکتی

2-9-1- تصمیم گیری مشارکتی وتعاریف آن

2-9-2- مزایای مشارکت در تصمیم گیری

منابع

 

 

 

در ادبیات مدیریت برای مشارکت معانی و مفاهیم مختلفی وجود دارد. هر گروهی به نحوی مشارکت را مورد توجه قرار داده و به تعریف آن پرداخته است. به عقیده هارپر (1988) مشارکت عبارت از فرایندی است که به کارکنان اجازه می‌دهد در قدرت مدیریت جهت اخذ تصمیم‌های سازمانی سهیم شوند. به زعم لاک و همکاران (1988) مشارکت عبارت است از تصمیم گیری مشترک، خواه از طریق یک مدیر و یک زیردست یا یک مدیر و گروهی از کارکنان.

 

 

 

مشارکت فراگردی است که از راه آن افراد به دگرگونی دست می‌یابند و دگرگونی را در خود پدید می‌آورند و جزیی از دگرگونی به شمار می‌آید. در چنین وضعی، انسان راه بالندگی را می‌پوید، به دگرگونی فکر می‌کند، پیوندهای تازه می‌آفریند و در سود جستن از فرصت‌های نیک مجاز شناخته می‌شود و سرانجام هدف‌های بزرگ اجتماعی را در دایره هدف‌های شخصی خویش جایگزین می‌کند و حتی آن ها را برتر می‌شمارد (طوسی، 1370، ص 6-12).

 

 

 

همچنین، مشارکت کارکنان در مدیریت به کلیه اقداماتی که میزان نفوذ و مسئولیت کارکنان را در فرایند تصمیم گیری از طریق نمایندگی مناسب در سطوح مختلف سازمان افزایش داده واز این راه تحقق دموکراسی صنعتی را تسهیل می‌کند (کاظمی، 1388). یکی از مهمترین روش‌های مدیریت که می‌تواند به وسیله رهبری اداری درایجاد وحدت وتشکل کارکنان به یک گروه کاری متشکل وحصول رضایت از کارموثر افتد این است که به افراد اجازه داده شود دراتخاذ تصمیم نسبت به اموری که در مشاغل و محیط کارآن ها اثر می‌گذارد شرکت جویند.