چارچوب نظری و پیشینه پژوهش روابط جنسی زناشویی عنوان نوشتار برای فصل دوم پایان نامه می باشد.

 

 

موجود انسانی دارای مجموعه ای از غرایز و نیازهای متفاوت هست که در حقیقت ستونهای شخصیتی او را می سازند ؛ بنابراین عدم ارضاء را نقص در ارضاء هرکدام از این غرایز و نیازها باعث ایجاد تزلزل در شخصیت فرد می‌شود (مهابادی راد، 1371، ص 12). یکی از این نیازها نیاز جنسی هست که با تغییر و تحولات جسمانی در دوران بلوغ خود را ظاهر می‌سازد و باید مانند تمام غرایز دیگر به شکل مناسبی ارضاء شود. البته ما نباید این مسئله را از جنبۀ مادی و جسمانی آن نگریم، چرا که در این تحولات فکری و اخلاقی روانی هم دخیل هستند. بدین معنی که با ارضاء شدن علاوه بر نیاز جسمــانی فرد از لحـــاظ روانی و فکری و اخلاقی هم به آرامش می‌رسد.

 

 

بنابراین فرد پس از ازدواج می‌تواند این غریزه را با روش معقول و پسندیده ارضاء نموده و در سایه ارضاء آن که آرامش است یابد و با توجه به ارتباط آن با دیگر جنبه‌های وجودی انسان موجبات رشد و شکوفایی را فراهم آورد (همان منبع، 1371، ص32).
باید بخاطر داشت که وجود غرایز جنسی به تنهایی کافی نمی‌باشد از طرفی دوره تحریک جنسی در بلوغ این غرایز و تحرکها تحت تأثیر فشارها و محدودیتها واقع شده است؛ بنابراین بازگشت به اصلیت جنسی نیازمند تحرک محدود و کسب آگاهی بیشتر هست. (پورحکمت، 1371، ص 22) به علاوه ، اگر بدون مهارت و اصلاح، اقدام به این کار شود به‌صورت تعیین مشکلات و ناراحتی هایی به وجود خواهد آمد. پس باید گفت که عمل جنسی باید از طریق آموزش، فراگیری شود نه از روی غریزه یا طبیعت انسان  (همان منبع،1377، ص 27).

 

 


محققی به نام پارسلی در کتابی به نام «تولید مثل در انسان» یادآور شده است، در بسیاری از حیوانات عمل جنسی به‌صورت غریزی صورت می‌گیرد. بعضی احتیاج به تعلیم و آموزش ندارد. حتی اگر حیوانی دور از اجتماع حیوانی و طبیعت باشد. بعد از بلوغ مانند سایر حیوانات انتخاب جفت کرده و با آن رقابت می‌کند؛ اما این مسئله در موجودات عالی فرق می‌کند. انسان و میمون برای برقراری رابطۀ جنسی لازم است که با تقلید یا آموزش این عمل را انجام دهند. از این مطلب این نکته استنباط می‌شود که برقراری رابطۀ جنسی لازم است که طرفین تحت آموزش قرار گیرند (همان منبع، 1377، ص 46).

 

 

 

 

 

 

 


فهرست مطالب

فصل دوم پیشینه تحقیق و مبانی نظری در مورد روابط جنسی زناشویی

بخش اول: مبانی نظری تحقیق
موضع گیریهای نظری در خصوص روابط زناشوئی    40
تعریف غریزه جنسی    40
اهمیت روابط جنسی    43
فرآیند روابط زناشوئی    47
اهمیت آمادگی روانی برای آمیزش    47
اهمیت عشقبازی    47
مراحل واکنش جنسی طبیعی    49
دفعات مقاربت و سازگاری جنسی    51
ریتم میل جنسی در زنان    51
ریتم میل جنسی در مردان    52
میل جنسی طبیعی    52
پختگی جنسی    53
قدرت جنسی    54
مشکلات روابط زناشویی    55
الف – مشکلات جنسی زنان    55
ب- مشکلات جنسی در مردان    57
بهداشت و درمان روابط زناشویی    59
الف – جهل جنسی      59
ب – اضطراب عملی      59
ج- مشکلات رابطه ای     59
د- مشکلات جسمانی      61
اختلافات مالی    64
اوقات فراغت    65
روابط والدین و کودک    67
بستگان و دوستان    68
نقش های مربوط به برابری  زن و مرد    70
رضایت زناشویی و جهت گيرى مذهبى    71
ساختار قدرت و سازگاری زناشویی    74

 

يشينه تحقيقاتي 
پيشينه داخلی
پيشينه خارجی 

منابع و مآخذ
منابع فارسی    
منابع انگلیسی