سمینار برون‌سپاری پروژه‌های مرکز تحقیقات مخابرات (1385) در کشور ما هم مدت‌هاست که صحبت از برون سپاری به شکل جدی مطرح‌شده است. مطالعه برنامه‌های اخیر توسعه کشور و به‌ویژه برنامه چهارم توسعه نشان می‌دهد که دولتمردان نیز به‌ضرورت توجه بیش‌ازپیش به این استراتژی واقف گردیده اند.واقعیت این است که بررسی تجربه برون‌سپاری در کشور ما نشان می‌دهد که علی‌رغم دستاوردهای مثبت، متأسفانه به دلایلی در برخی موارد این امر باعث بروز مشکلات و مسائلی در سطح بنگاه و همچنین در سطح کلان کشور شده و لذا اهداف از پیش تعیین‌شده حاصل نگردیده است.

 

 

 به‌طور خلاصه دلایل شکست پروژه‌های برون‌سپاری در کشور ما را می‌توان تعهد نداشتن مدیریت ارشد، انتخاب نادرست فعالیت‌ها برای برون‌سپاری، فقدان یک برنامه جامع و منسجم ارتباطات، دانش ضعیف در مورد متدولوژی‌های برون‌سپاری، شکست در تشخیص ریسک‌های کسب‌وکار، شکست در دستیابی به ارائه‌دهندگان خدمت که حرفه‌ای باشند، تخصیص نیافتن مناسب‌ترین منابع داخلی برای پروژه برون‌سپاری، تهیه نکردن مناسب درخواست برای پیشنهاد ، تشخیص نادرست تأثیر تفاوت‌های فرهنگی سازمان‌ها، عدم اتخاذ یک رویکرد برد – برد در رابطه با ارائه‌کننده خدمت، نداشتن برنامه رسمی و مشخص نظارت، وجود محدودیت‌های محیطی در رابطه با قوانین و مقررات و به‌طورکلی مهیا نبودن زیرساخت‌های لازم دانست. (اشرف زاده،1384)

 

 


 به نقل از هادی زاده بهبود سازمان با مرحله آسیب‌شناسی یعنی جمع‌آوری و تجزیه‌وتحلیل داده‌ها به‌منظور ارزیابی موقعیت و تعیین اهداف مناسب برای تغییر آغاز می‌شود. یک آسیب‌شناسی مناسب، به خروج از انجماد موقعیت موجود و تعیین دقیق راه‌های مناسب، یاری می‌رساند. بهبود سازمانی سپس وارد مرحله مداخله فعال می‌شود؛ یعنی مرحله‌ای که طی آن اهداف تغییر از طریق یک سلسله عملیات ویژه و متنوع انجام می‌گیرد. آخرین مرحله بهبود سازمانی، تقویت سازمانی است. در این مرحله، تغییرات،‌نظارت،‌تقویت و ارزیابی می‌شوند و انجماد مجدد انجام می‌گیرد. 

 

 

 

 


فهرست مطالب
آسیب شناسی سازمانی
2-12- مفهوم آسیب‌شناسی سازمانی    
2-12-1- کانون‌های آسیب‌زا    
2-12-2- عوامل ایجادکننده آسیب‌ها    
2-12-3- کاربرد مدل‌های سازمانی    
2-13- فرآیند آسیب‌شناسی سازمانی    
2-13-1- الگوهای آسیب‌شناسی سازمانی    
2-14- ماهیت آسیب‌شناسی برون‌سپاری خدمات شهری    
2-15- شناسایی فرصت‌ها‌، تهدیدات و شرایط محیطی از دیدگاه اسلام    
2-16- مدل SWOT به‌عنوان الگوی تحقیق    
2-16-1- ابزار تحليل SWOT    
2-16-2- بررسی محیطی    
2-16-3- نقاط قوت
2-16-4- نقاط ضعف    
2-16-5- تهدیدها    
2-16-6- فرصت‌ها    
2-17- کاربرد مدل SWOT در آسیب‌شناسی نظام برون‌سپاری    
مروری بر مطالعات گذشته    
الف: تحقیقات داخلی    
ب: تحقیقات خارجی    
منابع