یکی از باثبات ترین نتایج مطرح شده در پیشینه تحقیقات معطوف به عدالت ،این واقعیت است که انسانها واکنش مثبت و مساعد بیشتری به روشها و رویه هایی دارند که معتقدند عدالت در آنها رعایت شده است (کیم و همکاران  ،2004) بیان می کنند ،تاثیری که ادراک عدالت بر رضایت ،و عملکرد در درون سازمان دارد باعث شده محققان فرضیه هایی در خصوص چگونگی و چرایی توجه افراد به عدالت طراحی کنند.

 

 

فرضیه محوری این است که عدالت سازمانی با اثری که بر روی نگرشهای فرد نسبت به سازمان می گذارد،وی را در بسیاری از حوزه ها تحت تاثیر قرار می گیرد وقتی که بی عدالتی رویه ای در سازمانی وجود داشته باشد،به طور طبیعی نگرشها نسبت به چنین سازمانی در کارکنان . حتی مدیران ارشد و صاحبان قدرت در درون سازمان به طور تضعیف کننده ای سطح رضایت و عملکرد افراد را پایین می آورد(مهیلدین  و همکاران،2009).

 

 

 

علل توجه کارکنان سازمانها به عدالت 

     از نظر پیشینه مباحث نظری در باب چرایی توجه کارکنان سازمانها به مبحث عدالت در الگو در آغاز معرفی شده بود، یک الگو در این حوزه به الگوی ابزاری و دیگری به الگوی ارتباطی مرسوم هستند. بر اساس الگوی ابزاری گفته می شود که افراد به این دلیل به عدالت علاقه نشان می دهند که برای آنها پیامدهای مادی (اعم از پاداش ،امکانات و...)و مثبت همراه می آورد،

 

 

در مقابل در الگوی ارتباطی گفته می شود که افراد به این دلیل به عدالت توجه نشان می دهند که از این طریق این مفهوم آن حس تعلق و عزت نفس خودرا تقویت می کنند دیدگاه دیگری که اخیرا در این باره معرفی شده به فضیلتهای اخلاقی یا الگوی وظیفه شناسی اخلاق موسوم است (کروپان زانو و همکاران ،2003، فولگر و همکاران  ،2005 به نقل از خالقی نژاد ،1388).

 

 

 

 

 

 

 


فهرست مطالب
 عدالت سازمانی
تعریف نظری متغیر    
معنای عدل    
معنای عدالت:    
ابعاد عدالت در دستور پیامبر خدا (ص)به عموم والیان و کارگزاران    
عدالت چیست ؟    
چرا عدالت ؟    
مدیریت منابع انسانی و عنصر عدالت    
علل توجه کارکنان سازمانها به عدالت    
عدالت و اثرات آن در سازمان    
انواع عدالت    
عدالت توزیعی    
عدالت رویه ای    
عدالت تعاملی    
نظریات و الگو های مرتبط    
واکنش اشخاص در مقابل برابری و نابرابری :    
 شکل- خلاصه نتایج مقایسه برابری را نشان می دهد.(شجاعی ،)    
عوامل موثر بر ادراک  عدالت:    
پیامدهای متغییر عدالت سازمانی    
عوامل موثر در عدالت سازمانی    
عدالت سازمانی در ورزش    
 تحقیقات موضوع عدالت سازمانی
پیشینه داخلی عدالت سازمانی
پیشینه خارجی عدالت سازمانی

فهرست منابع و ماخذ