دانلود مقاله رشته حقوق

دیوان داوری اتاق بازرگانی بین المللی

 
 
مقدمه
کوتاه زمانی پس از جنگ جهانی اول به سال 1990،گروهی از مردمان سرشناس و برجسته از جامعه بازرگانی آمریکا، انگلستان، فرانسه بلژیک و ایتالیا گرد هم آمدند و به منظور ترویج و پیشبرد صلح جهانی، سازمانی را پی افکنند و آن را «اتاق بازرگانی جهانی» (ICC) نامیدند. آنها خود را ن سوداگران در راه صلح» (merchants of peace) نامیدند و عقیده داشتند که هر چه کشور ها بیشتر به تجارت بین المللی بپردازند، احتمال اینکه به جنگ رو کنند کمتر میشود. اندیشه این مردان در این زمان به نوبه خود فکر تازه ای بود که امروز هم در سارسر جهان به گستردگی مورد قبول واقع شده است و مایه اعتبار و سرافرازی سازمانی است که ایشان پایه گذاری کردند – یعنی اتاق بازرگانی بین المللی. 
 
اتاق بازرگانی بین المللی یک سازمان غیر انتفاعی است که مقر آن در پاریس است اکنون پس از هشت دهه که از تاسیس آن می گذرد همچنان هان اهداف و رسالتی را دنبال می کند که پایه گذاران اولیه در نظر داشتند. این اتاق که انعکاس صدای جامعه بازرگانی جهانی است به خوبی نشان داده که «اقتصاد جهانی» وسیله ای است براغی ایجاد و حفظ صلح و بهرورزی بشر.
یکی از روش هایی که اتاق بازرگانی بین المللی برای پیشبرد و پشتیبانی از اقتصاد جهانی اتخاذ کرده توسعه و گسترش «داوری تجاری بین المللی» است. از همین رو، از سال 1923 یک سازمان داوری را موسوم به – دیوان بین المللی داوری – به صورت تشیلات وابسته به اتاق بازرگانی بین المللی تشکیل شده است. البته داوری سازمانی و دائمی بدان معنا نیست که اختلافات ارجاع شده به دیوان توسط داوران همین دیوان رسیدگی شود بلکه طرفین مجازند که داوران خود را معرفی نمایند. دیوان داوری اتاق از ابتدای تاسیس در سال 1923 در توسعه اسلوب داوری به عنوان اسلوب برگزیده جهت حل و فصل دعاوی و اختلافات بازرگانی بین المللی – از دعاوی مربوط به معاملات خرید و فروش کوچک گرفته تا دعاوی و اختلافات کلان مربوط به طرحهای بزرگ زیر بنایی که با تامین مالی دولتها اجرا می شود – همواره پیشاهنگ بوده است. 
 
دیوان داوری ICC قریب 000/14 پرونده داوری بین المللی را در بیش از 100 کشور به عنوان محل داوری و با اصحاب دعوی از قریب 150 کشور تصدی کرده و به سامان رسانده است. این کارنامه دیوان را به معتبر ترین، برجسته ترین و با تجربه ترین سازمان داوری در عرصه جهانی تبدیل کرده است.با این همه هنوز نقش دیوان داوری ICC به طور کامل درک نشده و بویژه از جانب کسانی که به تازگی به دیوان داوری می آیند و با آن آشنا می شوند همیشه درست فهمیده نمی شود. یک علت عمده این وضع آن است که دیوان داوری ویژگی های منحصر به فردی را دارد که هیچ یک از سازمان های داوری، ندارند. افزون بر این کار دیوان و ساختار و صلاحیت آن کاملاً محرمانه است. در ادامه این کار به بررسی ساختار و وظایف دیوان داوری و تشریح روابط کار کاری دیوان دبیرخانه و هزینه های داوری، تشکیل داوری و بررسی پیش نویس رای داوری و در آخر حق الزحمه افراد. .
 
 
کلمات کلیدی:

دیوان داوری ICC

اتاق بازرگانی بین المللی

داوری اتاق بازرگانی بین المللی

 
 
 
فهرست مطالب
دیوان داوری اتاق بازرگانی بین المللی ICC 1
مقدمه 1

1. ساختار دیوان داوری اتاق بازرگانی بین المللی 2

2. دبیرخانه دیوان داوری ICC 5

3. وظایف و صلاحیت های دیوان داوری ICC 5

الف. تعیین پیش پرداخت هزینه های داوری 5

ب- تشکیل مرجع داوری 7
انتخاب داور 7
استقلال و بیطرفی داور 8
انتصاب داور 9

ج. بررسی پیش نویس رای داوری 10

د. تعیین هزینه ای داوری 12

نتیجه 13
منابع 13