دانلود مقاله رشته مهندسی عمران

بررسی رفتار تیرهای بتن آرمه تقویت شده با صفحات کامپوزیتی

 
چکیده:
در اینجا رفتار تیرهای بتن آرمه تقویت شده با صفحات کامپوزیتی ، میزان تأثیر بر شکل پذیری قاب و اعضا، میزان و نحوه تغییرات منحنی های چرخه ای اعضا و میزان و نحوه تغییرات تغییر مکان های نسبی طبقات مورد ارزیابی قرار می گیرد. وقتی قاب خمشی بتن آرمه تحت تأثیر نیروهای جانبی ناشی از زلزله قرار می گیرد، در اتصالات نیروهای برشی قابل توجهی ایجاد می شود که با تغییر شکل های زیادی همراه است. لذا عملکرد درست اتصالات از مهم ترین عوامل مؤثر بر رفتار مناسب قاب خمشی هنگام وقوع زلزله است. اتصالات سهم زیادی در رفتار قاب در سیستم های خمشی شکل پذیر دارند. کاهش در سختی و مقاومت اتصالات اثر زیادی بر رفتار قاب در مقابل بارهای جانبی دارد. به همین دلیل اتصالات در سیستم های خمشی شکل پذیر یک نقطه ضعف شناخته می شوند. 
 
در هنگام زلزله خرابی اتصالات باعث افزایش تغییر مکان طبقه می گردد و تشدید اثر P-delta امکان خرابی سازه را افزایش می دهد. برای جذب انرژی و کنترل تغییر شکل نسبی طبقات در هنگام زلزله، در سازه های خمشی شکل پذیر بتن آرمه، ضابطه طراحی تیر ضعیف - ستون قوی رعایت می گردد. این ضابطه قاب را چنان طراحی می کند که ستون و اتصال تحت اثر بار زلزله، تقریباً در محدوده الاستیک عمل کنند. در بیشتر آیین نامه ها با افزایش آرایش خاص میلگردها سعی در شکل پذیر نمودن گره اتصال می شود ولی تراکم میلگرد در ناحیه محدود اتصال مانع از استفاده صحیح ویبراتور می شود. در نتیجه بتن ناحیه اتصال از مقاومت کمتری برخوردار خواهد شد.
 
کاهش مقاومت بتن روی مقاومت پیوستگی و ظرفیت کل اتصال اثر منفی خواهد گذاشت. با این اوصاف تقویت اتصالات بتن آرمه امری مهم به شمار می آید. پرسشی که در اینجا مطرح می شود آن است که کدام روش، بهترین گزینه برای مقاوم سازی اتصال است. نتایج تحقیقات انجام شده نشان می دهد که مقاوم سازی توسط ورق های FRP  یکی از آسان ترین و در عین حال کم هزینه ترین روش هاست.    
 
 
 
 
کلمات کلیدی:

ورق FRP

صفحات کامپوزیتی

تیرهای بتن آرمه تقویت شده