خرید و دانلود فصل دوم پایان نامه سلامت روان و تاب آوری با فرمت docx در قالب 59 صفحه ورد بصورت کامل و جامع با قابلیت ویرایش

 

 

 

علیرغم توانایی های علم روانپزشكی و روان شناسی در تدوین مدلهای درمانی برای اختلالات موجود از جمله اضطراب، افسردگی، وسواس ،فوبیا و ... كه نتایج روشن و امید بخشی در برداشته و به تخفیف و تسكین نشانه ها و علایم انجامیده است به حوزه پیشگیری توجه اندكی شده است. با توجه به مدلهای علت شناختی موجود واثرات آن، منطقی بنظر می رسد كه مشاوران و روان شناسان بر پیشگیری از مشكلات و بیماری ها متمركز شوند. دو مدل متداول برای پیشگیری توسط دوزویس  و دابسون  (2004) پیشنهاد شده است. اولین مدل كه بطور گسترده از دهه 1950 مورد استفاده قرار گرفته به عنوان مدل كلاسیك نام برده می شود كه سطوح پیشگیری اولیه - ثانویه  و ثالثیه  را مطرح نموده است:

 

 


- پیشگیری اولیه؛‌به منظور ارتقاء سلامت عمومی افراد جامعه بدون اینكه بطور مشخص به فرد یا گروه خاصی مربوط شود، طراحی شده است. از جمله مزیت های آن اقدامات پیشگیرانه بدون برچسب زدن اختلالات روانی به افراد است، نتایج تحقیقات نشانگرآنست كه این اقدامات می توانند بسیار سودمند و مفید باشند (هادسون ،شرودر وكندال ، 2004). عواملی از قبیل خانوادگی (آسیب شناسی روانی و خانوادگی)، اتفاقات منفی زندگی، عوامل شناختی، تحت استرس مزمن بودن، عوامل فردی مانند عزت نفس پائین، مهارتهای اجتماعی پائین در گسترش افسردگی می توانند مؤثر باشند هر چند هر كدام از این عوامل منحصراً مربوط به افسردگی نمی باشد. شناخت این عوامل در بهبود و اجرای اقدامات پیشگیرانه اولیه بسیار تأثیرگذار هستند كه بیشتر آن متكی به استفاده از تكنیك های درمان شناختی- رفتاری مانند مهارت برنامه ریزی برای زندگی شاد و مفرح، آموزش مهارتهای اجتماعی و .... است (ایسایو ، 2004).
 

 

 

فهرست مطالب

مدلهای سلامت روان

دیدگاههای آدلر و الیس در مورد سلامت روانی

تاب آوری

انواع تاب آوری

عوامل ارتقای تاب آوری

مداخلات تاب آوری

پیشینه مداخلات تاب آوری در سطوح فردی، خانوادگی، اجتماعی

تاب آوری خانوادگی

امید

امید بعنوان یک توان روان شناختی

نظریه امید

فرضیه ها و اصول مربوط به امید و ماهیت انسان

مزایای تفکر امیدوارانه

پیشینه مداخلات امید(امید درمانی)

بازسازی شناختی

ویژگیهای درمان شناختی

پیشینه مداخلات شناختی

منابع