خرید و دانلود فصل دوم پایان نامه کارآفرینی سازمانی و محدودیت های آن با فرمت docx در قالب 38 صفحه ورد بصورت کامل و جامع با قابلیت ویرایش

 

 

 

كارآفرین را از دو دیدگاه متفاوت تعریف می کنند: از دید یک اقتصاددان و از دید یک روانشناس. از دید یك اقتصاددان، یك كارآفرین كسی است كه منابع و نیروی انسانی و مواد و سایر دارایی ها را تركیب می نماید، به گونه ای كه ارزش آنها افزایش یابد و كسی كه تغییر ایجاد می كند، نوآوری می نماید و تقاضای جدید ایجاد می نماید. از دید روانشناس، یك كارآفرین كسی است كه به طور خاص به واسطه برخی نیروها مثل نیاز به كسب و به دست آوردن، آزمودن، عمل نمودن و شاید فرار از قدرت دیگران هدایت می شود. در حالیكه  كارآفرینان وجوه اشتراك زیادی دارند، از بسیاری جهات نیز متفاوت می باشند. یك مجموعه معین از ویژگیها و رفتارها وجود ندارد كه هر كارآفرینی آن را دارا باشد. آن چیزی كه در شرایط مختلف لازم می باشد، به تركیبی از بازیگران كلیدی و نحوه ایجاد و حذف فرصتها و كمبودها و نقاط قوت موسسان وابسته است.

 

 

 

با این وجود، مطالعاتی نیز نشاندهنده وجود یك مجموعه مشترك از ویژگیها در كارآفرینان می باشد. برخی از این ویژگیهای كلیدی كه در یك كارافرین موفق موجود باید باشد عبارتند از نوآوری، ابتكار، محرك های روانی موفقیت، تمایل به ریسك پذیری حساب شده، انعطاف پذیری و رقابت جویی  (Johnston et al, 2009). شخصیت از ملزومات كارآفرینی است توسعه كار آفرینی نیازمند تربیت افراد كارآفرین می‌باشد. در سرتاسر دنیا مراكز مختلفی برای آموزش و كارآفرینی وجود دارد. اگرچه برخی از افراد روحیة كارآفرینی بیشتر را وابسته به تحولات زندگی افراد در طول سالیان مختلف می‌دانند ولی این تناقضی با آموزش كارآفرینی ندارد. در آموزش كارآفرینی بایستی افرادی كه بصورت بالقوه از روحیه كارآفرینی برخوردارند انتخاب شده و سپس شخصیت‌شان به فعلّیت برسد. نقش دولت در توسعه كارآفرینی، علاوه بر ایجاد بسترهای سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و حمایتی از كارآفرینی، شناسایی، آموزش و هدایت فعالیت‌های كارآفرینانه است.(Ward, 2004)  

 

 

 

فهرست مطالب

مقدمه

کارآفرینی

ویژگی های کارآفرینی

سه موج در کارآفرینی

انواع کارآفرینی سازمانی

مدل های کارآفرینی سازمانی

شاخص های مناسب در انتخاب کارآفرینی سازمانی

فرایند کارآفرینی سازمانی

موانع و محدودیت های کارآفرینی سازمانی

منابع