خرید و دانلود فصل دوم پایان نامه مهارت حل مساله و راهبردهای آن با فرمت docx در قالب 49 صفحه ورد بصورت کامل و جامع با قابلیت ویرایش

 

 

 

علوم تجربی نیز یکی از یازده حوزه یادگیری در برنامه درسی ملی است. براساس جهت گیری های این برنامه، علوم تجربی کوشش انسان برای درک واقعیت های خلقت و کشف فعل خداوند تعریف شده است .به همین جهت شناخت و استفاده مسئولانه از طبیعت به مثابه بخشی از خلقت الهی با هدف تکریم، آبادانی و آموختن از آن برای ایفای نقش سازنده در ارتقای سطح زندگی فردی، خانوادگی، ملّی و جهانی از ضرورت های علوم تجربی است. به همین دلیل باید همه جانبه نگری، رویکرد تلفیقی، تفکر، آگاهی، توانایی، ایجاد ارتباط بین آموزه های علمی و زندگی واقعی و به عبارتی کسب علم مفید، سودمند و هدفدار که بتواند انسان هایی مسئولیت پذیر، متفکر و خلاق پرورش دهد، در سازماندهی محتوا و آموزش مورد توجه قرار گیرد.

 

 


با توجه به این که کلاس های موضوعی در چند سال اخیر در برخی از مدارس اجرا شده و نظرات برخی از مدیران و معلمان از اثربخشی و کارایی بالای کلاس های موضوعی به عنوان یکی از محیط های یادگیری مؤثر، در برخی از دروس از جمله علوم تجربی، کار و فناوری(حرفه و فن) و . . . حکایت دارد؛ لذا محقق در این پژوهش بر آن شد تا در این پژوهش به  بررسی و مقایسه توانایی حل مسأله در دروس علوم تجربی و ادبیات فارسی دانش آموزان پایه ی هفتم(مقطع متوسطه دوره اول) در کلاس های سنتی و موضوعی شهرستان میاندوآب در سال تحصیلی 93-92 بپردازد، تا خلاء های موجود در این عرصه پر شده و زمینه برای انجام تحقیقات گسترده فراهم گردد.

 

 

 

فهرست مطالب

مقدمه

تعریف مسئله و حل مسئله

توانایی و مهارت حل مسئله

روش حل مسئله

راهبردهای حل مسئله

تعریف و تعیین قلمرو حوزه علوم تجربی

فلسفه آموزش علوم تجربی

فلسفه وجودی درس زبان و ادبیات فارسی

اصول حاکم بر برنامۀ درسی زبان و ادبیات فارسی دورۀ متوسطۀ اول

ماهیت یادگیری

عوامل و شرایط مؤثر در یادگیری

فرصتها و تجارب يادگيری

اصول کلی انتخاب فرصت ها و فعالیت های یادگیری

کلاس های موضوعی

اهداف تشکیل کلاس های موضوعی  

مزایای کلاس های موضوعی در مدارس

چگونگی تشکیل کلاس های موضوعی

تحقیقات انجام یافته در داخل کشور

تحقیقات انجام یافته در خارج از کشور

منابع