خرید و دانلود فصل دوم پایان نامه و ادبیات نظری نقدشوندگی و دلایل اهمیت آن با فرمت docx در قالب 27 صفحه ورد بصورت کامل و جامع با قابلیت ویرایش

 

 

 

"درجه ای که در آن اوراق بهادار می تواند در بازار خریداری یا فروخته شود بدون اینکه تأثیر قابل توجهی بر قیمت آن سهم در بورس بگذارد. این درجه بر اساس سطح فعالیت معاملاتی مشخص می شود". ویژگی اصلی یک بازار نقد این است که در هر زمان خریداران و فروشندگان آماده و مایل به انجام معامله وجود دارند. نقدشوندگی یک معیار مهم بازار است. در بازارهای با نقدشوندگی بالا حجم معاملات به اندازه ای هست که امکان پیوستگی مبادلات را فراهم سازد. در چنین بازاری قیمت ها به کندی حرکت می کنند و فاصله های قیمتی بین معاملات بسیار پایین است. مقدار سفارشات به قدر کافی بالا و قادر است بالاترین قیمت تقاضا را به پایین ترین قیمت عرضه نزدیک نماید و این دو را به هم برساند. در بازار با نقدشوندگی بالا، فاصله یا اختلاف بین قیمت پیشنهادی خرید و قیمت پیشنهادی فروش، نزدیک به صفر است.

 

 


به زعم لی (2006)  نقدشوندگی مفهومی است که برای طرح و بیان انواع هزینه های معاملات به کار میرود و بالقوه دارای  ابعاد زیادی است که از انتخاب معکوس نشأت می گیرد و مستلزم انجام فوری معاملات است. در سطح وسیع تر، نقدشوندگی برای توصیف سهولت انجام معامله بر روی مقدار زیادی سهام در مدت زمان معین بدون تأثیر قابل توجه در قیمت ها تعریف می شود . بلک  (1971)  با ارایه تعریف فنی تری از نقدشوندگی بازار معتقد است که بازار نقد بازاری است که از استحکام و عمق زیاد برخوردار باشد و به طور معمول قیمت های واقعی و منصفانه دارایی ها را نشان دهد. همچنین، لیو (2006)  نقدشوندگی را توانایی معامله دارایی در مقادیر زیاد، با سرعت بالا، با هزینه پایین و با تأثیر قیمتی اندك تعریف کرده است.

 

 

 

فهرست مطالب

1 مقدمه

2-2 تعریف نقدشوندگی

2-3 دلایل اهمیت نقدشوندگی

2-3-1 اهمیت نقدشوندگی در رشدو توسعه بازار

2-3-2 نقدشوندگی معیاری برای ارزیابی ریسک

2-3-3 تاثیر نقدشوندگی بر هزینه سرمایه

2-3-4 نقدشوندگی عامل بهبود عملکرد شرکتها و کل اقتصاد

2-3-5 نقدشوندگی اوراق بهادار عامل مورد توجه در مدیریت سبد

2-3-6 تاثیر نقدشوندگی بازار بر بازده سهام

2-3-7 کاربرد نقدشوندگی در قیمت گذاری دارایی ها

2-3-8 تاثیر نقدشوندگی در نوآوری های توسعه ای بازار سرمایه

2-4  معیارهای متداول سنجش نقدشوندگی

2-5 اقدامات لازم جهت افزایش نقدشوندگی بازار

 2-6 مفهوم جهش برای نقدشوندگی

2-7 شاخص های اندازه گیری نقدشوندگی

2-8 میزان سهام شناور آزاد

2- 9 ریسک نقدشوندگی

منابع