خرید و دانلود فصل دوم پایان نامه و ادبیات نظری آشنایی با مفهوم بانک و بانکداری با فرمت docx در قالب 62 صفحه ورد بصورت کامل و جامع با قابلیت ویرایش

 

 

 

انحصار انتشار پول و صندوق‌داری دولت که به‌معنی انجام امور مالی دولت مثل پرداخت حقوق کارکنان دولت و غیره است، یک قدرت و اهمیت قابل‌توجه به بانک شاهنشاهی داده بود. به‌عبارت دیگر، این بانک در آن زمان تقریبا حکم بانک مرکزی را برای ایران داشت. از آنجایی که سرمایه بانک در انگلستان تادیه گردیده بود، مرکز قانونی آن در لندن قرار داشت و تابع قوانین کشور انگلستان بود، در حالی‌که مرکز فعالیت آن در تهران بود. امتیاز انحصاری نشر اسکناس در سال 1309 از بانک شاهنشاهی بازخرید شد و این بانک تا پایان دوره امتیاز 60 ساله خود به فعالیت بانکی خود ادامه داد و سپس از سال 1327 تا 1331 نیز تحت نام بانک انگلیس به کار خود ادامه داد.

 

 


بانک استقراضی ایران: روسیه تزاری نیز که در قرن گذشته رقیب انگلیس در ایران بود، به‌دنبال استقرار بانک شاهنشاهی در تلاش کسب امتیاز در ایران برآمد. شخصی به‌نام "ژاک پولیاکوف" که از اهالی روسیه تزاری بود، در سال 1890 میلادی (1269 شمسی) امتیاز تاسیس بانکی به‌نام "بانک استقراضی ایران" را کسب نمود. مدت امتیاز 75 سال در نظر گرفته شده و این بانک نیز از پرداخت مالیات معاف بود.

 

 

 

فهرست مطالب

2-1 مقدمه

بخش اول مبانی نظری

2-2 مقدمه

2-3 آشنایی با مفهوم بانک

2-4 تاریخچه بانک و بانکداری

2-5 ترازنامه بانک‌ها

2-6صورت سود و زیان بانک‌ها

2-7 تجزیه و تحلیل صورت سود و زیان بانک‌ها

2-8 ارزیابی عملکرد مالی بانک‌ها

2-9 شناسایی معیارهای سودآوری بانک‌ها

پیشینه

منابع