خرید و دانلود فصل دوم پایان نامه و ادبیات نظری سیستم های هزینه یابی با فرمت docx در قالب 66 صفحه ورد بصورت کامل و جامع با قابلیت ویرایش

 

 

 

تحولات و تغییرات شگرفی كه بطور کلی از اوایل دهه هشتاد در سطح جهان مطرح گردید، باعث شد تا بیشتر سازمانها به این نتیجه دست یابند تا برای بقاء در بازار رقابت و کاهش بهای تمام شده خدمات خود می بایست  شیوه ها و فرآیندهای داخل سازمانی خویش را بهبود بخشند و ضمن افزایش مستمر كیفیت، هزینه ها را به نحو قابل قبولی پایین آورند، برای دستیابی به این هدف تجدید نظردر روشهای حسابداری ومالی و استفاده از روشهای جدید امری اجتناب ناپذیر بود، چون اتكاء به روشها وتكنیكهای سنتی دیگرنمی توانست نیازهای آنان را برآورده كند، و این سازمانها ناگزیر شدند تا در سیستم های حسابداری وبهای تمام شده خویش بازنگری كنند.

 

 


 این نیاز مبرم از یك طرف و رشد و توسعه دیدگاههای جدید در زمینه حسابداری مدیریت از طرف دیگر، باعث ایجاد تحول در ارائه روشهای نوین محاسبه بهای تمام شده گردید. اما توجه جدی محافل دانشگاهی و حرفه ای به این موضوع در دهه1980 بیشتر جلب گردید. این توجه عمدتاً بر اثر پیدایش سه سازه اصلی بود: سازه اول تغییرات نوینی كه در دنیا جهت معرفی تكنولوژی های مدرن، سیستم های اطلاعاتی هوشمند و مكانیزم های عملیاتی جدید رخ داده بود. سازه دوم، تغییرات فلسفه فكری مدیران سازمانهابود، كه جهت افزایش سودآوری، بجای افزایش قیمتهای خدمات خود به عامل کاهش هزینه ها توجه داشتند. عامل سوم تلاش محافل دانشگاهی و نویسندگان حسابداری مدیریت بود، كه با توجه به تغییرات وسیع و لزوم استفاده از تکنولوژیهای جدید، روشهای نوین مدیریت هزینه و هزینه یابی را توسعه دادند. در این میان كوپر و كاپلان (Kaplan&(Cooper نسبت به دیگران تاثیر بسزایی در انعكاس نارساییهای سیستم حسابداری مدیریت داشتند. این نویسندگان معتقد بودند كه استفاده از سیستمهای سنتی نه تنها پاسخگوی احتیاجات مدیران نیست، بلكه استفاده از اطلاعات آنها سبب گمراهی و عدم تصمیم گیری صحیح می شود. تلاش این نویسندگان منجر به پیدایش شیوه جدیدی در روشهای مدیریت هزینه، تحت عنوان” هزینه یابی بر مبنای فعالیت” " گردید(Turney,1997 ).

 

 

 

فهرست مطالب

مقدمه

مكانیزم عملكرد  سیستم ABC

هزینه های نیروی انسانی

آشنایی با مفاهیم نظری سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت و چگونگی  کاربرد آن در بخش خدمات

سیستمهای هزینه یابی سنتی و نارسائیها ی آن

خصوصیات و تفاوتهای سیستمهای هزینه یابی در بخش بهداشت ودرمان با سایر بخشها

سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت(ABC )

دیدگاههای سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت

دیدگاه تخصیص هزینه در مدل ABC

دیدگاه فرآیندی مدل ABC

مراحل طراحی مدل و بکارگیری سیستم ABC

آنالیز فعالیت در داخل مراکز فعالیت جهت مشخص کردن فعالیتهای مربوط به هر کدام از اهداف هزینه

2تعریف و شناسایی محرك منابع

محاسبه بهای تمام شده هدف هزینه

هزینه مواد مصرفی از انبار فنی و ساختمانی

هزینه مواد مصرفی از انبار فنی وساختمانی

هزینه مواد مصرفی از انبار خوار بار و تغذیه

هزینه مواد مصرفی از انبار متفرقه

منابع