خرید و دانلود فصل دوم پایان نامه و ادبیات نظری درباره مالکیت و سهامداری در جهان با فرمت docx در قالب 21 صفحه ورد بصورت کامل و جامع با قابلیت ویرایش

 

 

 

شرکت ها برای انجام فعالیت های بزرگ اقتصادی تاسیس شده اند. یکی از انواع این شرکت ها که امروزه به وفور وجود دارد شرکت های سهامی اند. بر اساس ماده 1 قانون اصلاح مواردی از قانون  تجارت ایران، شرکت های سهامی عبارتند از: شرکت هایی که سرمایه آنها به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی آنها است. دراین شرکت ها سرمایه های خرد برای انجام کارهای بزرگ تجهیز می شوند. به دلیل عدم وجود تخصیص لازم زمان کافی و حتی در برخی مواقع عدم نیاز مالکان به اداره شرکت خود اشخاصی به نام مدیران پا به عرصه گذاشتند که به عنوان نمایندگان مالکان، اداره امور شرکت ها را در دست گرفتند.

 

 

 

این رابطه نمایندگی  شهرت یافت جنسن و مکلینک  (1976) رابطه نمایندگی را قراردادی  می دانند که براساس آن صاحب کار نماینده (عامل) را از جانب خود منصوب و اختیار تصمیم گیری را به او تفویض می کند. اما مدیران لزوماً سهام زیادی در تملک ندارند، بنابراین مشکلی که وجود دارد این است که مدیران لزوماً به نفع سهامداران تصمیم نمی گیرند. جنسن و مکلینک (1976) بر این عقیده اند که اگر دو طرف قرارداد (مالک و نماینده) به فکر حداکثر نمودن منافع خود باشند دلیل خوبی در دست داریم که نماینده نمی تواند درتمامی حالت ها به فکر برآورده کردن منافع مالک باشد. وجود چنین واقعیت هایی پرسش های اصلی را برای نحوه هدایت و کنترل شرکت ها به میان آورده است.

 

 

 

فهرست مطالب

2-1- مقدمه

2-2- ساختار مالکیت

2-2-1 مالکیت و مدیریت واحدهای اقتصادی

2-2-2 گروه بندی های مختلف سهامداران

2-2-2-1 انواع سهامداران با توجه به میزان کنترل بر هیأت مدیره

2-2-2-2 انواع سهامداران با توجه به نوع وابستگی به شرکت سرمایه پذیر

2-2-2-3 انواع سهامداران با توجه به درصد مالکیت

2-2-3 ساختارهای مالکیت

2-2-3-1 سرمایه گذاران نهادی

2-2-3-2 سرمایه گذاران دولتی

2-2-3-3 سرمایه گذاران شرکتی

2-2-3-4 سرمایه گذاران مدیریتی

2-2-3-5 سرمایه گذاران خارجی

2-2-4 تمرکز مالکیت

2-2-5 عوامل موثر بر تمرکز  و پراکندگی مالکیت

2-3- نگهداری موجودی های نقدی

2-3-1 انگیزه ‌های نگهداری موجودی ‌های نقدی توسط شرکت‌ ها

2-3-2 میزان بهینه موجودی‌ های نقدی شرکت‌ ها

2-3-3 آیا در شرکت‌ ها سطح نقدینگی هدف وجود دارد؟

2-4- رابطه ی بین ساختار مالکیت و نگهداری موجودی های نقدی

2-5- مروری بر تحقیقات پیشین

منابع